Wat valt er in de omgeving van ’t Ooievaarsnest allemaal te beleven ?

In de directe omgeving nodigen eindeloze vergezichten uit tot wandelen of fietsen.  

Op www.wandelknooppunt.be kan je uw wandeling uitstippelen. Het duinengebied tussen De Panne en de Frans-Belgische grens is zeker de moeite waard en heeft goed uitgestippelde wandelwegen. 

Op www.fietsnet.be kan je uw fietstocht uitstippelen. Je kan kiezen voor een gezinsuitstap in het vlakke polderlandschap of geoefende fietsers kunnen kennis maken met de West-Vlaamse heuvelzone rond de Kemmelberg. 

Alveringem met zijn Mout- en Brouwhuis “De Snoek” ligt op 8 km.

Veurne, ligt op 8 km van bij ons.  Het pittoreske marktplein met vlakbij het stadspark, diverse 17de en 18de eeuwse huizen, kerken en kunstgalerijen, het Bakkerijmuseum en ook het Kasteel van Beauvoorde verrijken uw cultuur.

Veurne is tevens een gezellige winkelstad.

Uitwaaien, wandelen, zandkastelen bouwen, winkelen of tafelen aan de Kust : Koksijde (12 km), Nieuwpoort (20 km), De Panne (12 km) liggen op ongeveer een kwartiertje rijden.

Geen vakantie zonder pretpark in de buurt... Plopsaland (8 km) of Bellewaerde (35 km) is een trip waar elk kind zeker naar uitkijkt.

Het luilekkerstadje Lo (17 km) heeft U inmiddels ook heel wat te bieden !

De Westpoort, de Cesaersboom (waar Julius Cesaer ooit z’n paard aan vastbond) en de duiventoren behoren tot de bezienswaardigheden … 

en de geuren van de bekende koekjesfabriek “Jules Destrooper” hangen in de lucht.

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar het beste bier van de wereld gebrouwen wordt, ligt op amper 21 km van hier.

...een “trappist van Westvleteren” moet U gewoon geproefd hebben !

Diksmuide, welbekend om z’n Ijzertoren en Dodengang, als overblijfsels van de eerste wereldoorlog, ligt op 24 km van hier. 

De markt met zijn Manneke uit de Mane, het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de oude Bloemmolens en de jachthaven zijn de moeite om te zien !

In Ieper, op 30 km hier vandaan, wordt de herinnering aan WO I levendig gehouden. Voor een persoonlijke verkenning van de frontstreek zijn er de ontelbare militaire begraafplaatsen die oproepen tot bezinning, het Flanders Fields Museum en … The Last Post, die elke avond aan de Menenpoort een ontroerende hulde brengt aan de gesneuvelden.

De Grote Markt, het Belfort, de Lakenhallen en de Vestingen behoren eveneens tot de culturele bezienswaardigheden.

Het natuurreservaat 'De Blankaart' te Woumen

Op www.westtoer.be vindt U een uitgebreid overzicht voor toerisme en recreatie in heel West-Vlaanderen.