top of page

OMGEVING

Niemand zal zich ooit vervelen op de vakantieboerderij 't Ooievaarsnest,
maar ook in de directe omgeving valt er heel wat te ontdekken. Hierbij enkele suggesties:

Ooievaarsnest_vakantieboederij_wandelen.

Wandelen

Op wandelknooppunt.be kan je een wandeling uitstippelen. Het duinengebied tussen De Panne en de Frans-Belgische grens is zeker de moeite waard!

fietsen westhoek.jpg

Fietsen

Op fietsnet.be kan je een fietstocht uitstippelen. Je kan kiezen voor een gezinsuitstap in het vlakke polderlandschap of geoefende fietsers kunnen kennis maken met de West-Vlaamse heuvelzone rond de Kemmelberg. 

oostduinkerke.jpg

Naar zee

Uitwaaien, wandelen, zandkastelen bouwen, winkelen of tafelen aan de Kust: Koksijde (12 km), Nieuwpoort (20 km), De Panne (12 km) liggen op ongeveer een kwartiertje rijden.

plopsaland de panne.jpg

Pretparken

Geen vakantie zonder pretpark in de buurt... Plopsaland (8 km) of Bellewaerde (35 km) is een trip waar elk kind zeker naar uitkijkt.

trappist westvleteren.jpg

Brouwerij

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren, waar het beste bier van de wereld gebrouwen wordt, ligt op amper 21 km. Een 'trappist van Westvleteren' moet je  gewoon geproefd hebben!

kasteelbeauvoorde.jpeg

Veurne

Veurne, ligt op 8 km. Het pittoreske marktplein met vlakbij het stadspark, diverse 17de en 18de eeuwse huizen, kerken en kunstgalerijen, het Bakkerijmuseum en ook het Kasteel van Beauvoorde verrijken uw cultuur. Veurne is tevens een gezellige winkelstad.

ijzertoren diksmuide.jpeg

Diksmuide

Diksmuide, bekend om z’n Ijzertoren en Dodengang, als overblijfsels van WOI, ligt op 24 km. De markt met zijn Manneke uit de Mane, het Stadhuis, het Begijnhof, de Vismarkt, de oude Bloemmolens en de jachthaven zijn ook de moeite om te zien!

Last_Post_Menenpoort_AK_2015_1.jpg

Ieper

In Ieper, op 30 km, kan je de frontstreek van WOI verkennen. Er zijn ontelbare militaire begraafplaatsen die oproepen tot bezinning, het Flanders Fields Museum en… The Last Post, die elke avond aan de Menenpoort een ontroerende hulde brengt aan de gesneuvelden.

hopmuseum poperinge2.jpg

Poperinge

Poperinge heeft een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het gebied staat onder andere bekend om zijn hop: leer er alles over in het hopmuseum. Of bij slecht weer kan je naar indoorspeelplein Hopsiepops met de kids!

bezoekerscentrum jules destrooper.jpeg

Lo

Het luilekkerstadje Lo (17 km) heeft heel wat te bieden zoals de Westpoort, de Caesarsboom (waar Julius Casear ooit z’n paard aan vastbond) en de duiventoren. Er is ook een bezoekercentrum van koekjesfabriek Jules Destrooper. 

bottom of page